11 Temmuz 2012 Çarşamba

Düğün Pastası





















Düğün Pastası Tarifi:

Malzemeler

Büyük pastanın hamuru (26 cm çapta):
Beş Yumurta Sarısı
Altı Yemek Kaşığı Kaynar Su
Yüz Gram Toz Şeker
Bir Paket Vanilya
Beş Yumurta Akı
Elli Gram Toz Şeker
Yüz Gram Un
Elli Gram nişasta
Bir Silme Tatlı Kasığı Kabartma Tozu
Küçük Pastaların Hamuru (Yirmi ve Ondört Santim Çapta):
Beş Yumurta Sarısı
Altı Yemek Kaşığı Kaynar Su
Yüz Gram Tozşeker
Bir Paket Vanilya
Beş Yumurta Akı
Elli Gram Toz Şeker
Yüz Gram Un
Elli Gram Nişasta
Bir Silme Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu

Kreması:
Üçyüz Gram Tereyağı
Dört Yumurta Sarısı
Yüzelli Gram Pudra Şekeri
İki Paket Nuga
İki Yemek Kaşığı Rendelenmiş Sütlü Çikolata

Üstü:
Bir Yumurta Akı
AltıYüz Gram Pudra Şekeri
Biraz Su
Dört Renkte Gıda Boyası

Dekorasyon:
Dört Paket Çikolata
İkiyüz Gram Badem Ezmesi
Yüz Gram Pudra Şekeri
Dört Renkte Yemek Boyası

Hamurları ayrı ayrı hazırlayın. Büyük pastayı tek başına, küçük pastaları birlikte pişirin


Büyük pasta:
Yumurta Sarılarını Kaynar Su İle Çırpın. Şeker ve Vanilya İlave Edin, Beyaz Bir Köpük Elde Edilene Kadar Devamlı Çırpın. Yumurta Aklarını da Sert Köpük Haline Getirin, Çırpma Sırasında Şekeri Azar Azar Dökün. Yumurta Akını Yumurta Sarısından Oluşmuş Karışımın Üstüne Koyun. Un, Nişasta ve Kabartma Tozunu Karıştırarak Eleyin ve Yumurtalı Karışımların Üstüne Dökün. Unu Fazla Karıştırmadan Yedirin. Hamuru Yağlanmış Bir Kalıbın İçine Dökün ve Yüzseksen Derecede Isıtılmış Fırında Yaklaşık Kırk-KırkBeş Dakika Dişirin. Piştikten Sonra Pandispanyayı Bıçak Sokarak Kalıbın Kenarından Ayırın. Kalıbı Ters Çevirerek Pandispanyayı Bir Izgaranın Üstüne Devirin ve Soğumaya Bırakın.

Küçük pasta:
Küçük Pastaların Hamurlarını Aynı Şekilde Hazırlayın. Küçük Pastaların Pişme Süresi OtuzBeş-Kırk Dakika. Pandispanyayı Yatay Olarak 2 Kez Kesin.

Krema:
Yumuşak Tereyağını Beyaz Bir Köpük Elde Edilene Dek Çırpın. Dönüşümlü Olarak Yumurta Sarılarını ve Pudra Şekerini Karıştırın. Nugayı Benmaride Eriterek Ilımaya Bırakın. Ilık Nugayı ve Rendelenmiş Çikolata' Krema'ya Karıştırın. Pandispanyaları Krema Sürerek Birleştirin.


Üstü:
Yumurta Aklarını Köpürtün, Pudra Şekeri ve Az Su Karıştırın, Kırmızı Gıda Boyası Katın. Bu Karışımı Pasta'nın Üstüne Dökün, Biraz Kurumasını Bekleyin. Pastanın Kenarlarını Çikolata Kalpleri İle Süsleyin. Badem Ezmesinin Üçte İkisini Kırmızı, Üçte Birini Yeşil Gıda Boyası İle Boyayın. Kırmızı Badem Ezmesinden Güller, Yeşilinden Yapraklar Yapın (Gerekirse, Daha Önce Kartondan Şablon Hazırlayın). Yaprak damarlarını Bıçak Sırtı İle Belirtin.
Gülleri ve Yaprakları Yaklaşık Bir Saat Kurumaya Bırakın ve Pastayı Dekore Edin.

0 yorum:

Yorum Gönder