3 Temmuz 2012 Salı

Jöleli Yaş Pasta

Jöleli Yaş Pasta












Malzemeler:
bir paket (yüzyetmiş gram) vişne jölesi
bir paket (onbeş ml) jelatin
üç kap su, kaynamış
on adet taze veya konserve vişne (reçel de olabilir)
beş yemek kaşığı yogurt
ob adet Petit Beurre bisküvi
Ortası açık kek kalıbı
Hazırlanış:
Önce vişneleri eşit aralıklar ile kalıbın altına yerleştirin.
üç kap kaynamış su ile jöle ve jelatini plastik bir kap içinde eritin.
Bu karışımdan bir kap alıp, yavaşça kalıba, vişnelerin üzerine boşaltın. Dikkatli olun vişnelerin yeri bozulmasın. Buzluğa koyup onbeş dakika bekleyin, jöle sertleşsin.
Bir kap daha jöle karışımından alın ve içine beş yemek kaşığı yoğurt koyup mixer de karıştırın. İkinci kat olarak kalıba yavaşça boşaltın. Tekrar buzlukta onbeş dakika sertleşinceye kadar bekletin.
Son kalan bir kap jöle karışımının içine on adet pötibör bisküvisini koyup, mixerden geçirin. Ucunu ve son kat olarak yavaş yavaş kalıba boşaltın. Tekrar buzlukta onbeş dakika kadar tutarak sertleşmesini bekleyin.
Jöleyi kalıptan çıkarmak için, musluğa sıcak su doldurup, kalıbı içinde onbeş saniye tutun. Kenarlarına hafifçe bastırarak kalıptan ayrılmasına yardım edin. Ters çevirerek geniş ve düz bir servis tabağına boşaltın.
Arzu ederseniz ortasını krem şanti ile doldurup servis edebilirsiniz. Özellikle çocuklarınızın çok seveceği bir yaş pasta.

0 yorum:

Yorum Gönder