Malzemeler: (Dört Kişilik)
- Bir su bardağı yoğurt
- Bir çorba kaşığı tepeleme un
- Bir adet yumurta
- Beş-Altı su bardağı soğuk su
- Tuz (pişip ılındıktan sonra içine katılacak
- Bir tatlı kaşığı nane
- Dört-Beş çorba kaşığı sıvı yağ
Köftesi için:
- İkiyüz gram kıyma
- Bir neskafe fincanı pirinç
- Bir çay kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Köftelik malzemeleri bir kaba koyup güzelce karın ve fındıktan birazca büyük köfteler yapın.
- Tencerenin içine altı su bardağı soğuk suyu katın.
- Kaynamaya başlayınca köfteleri yavaşça içine ilave edin.
- Ayrı bir kabın içinde yoğur, un ve yumurtayı çırpın. Yavaş yavaş içine köftelerin içinde kaynamakta olduğu sudan Bir-İki kepçe kadarını karıştırarak ilave edin.( eğer hızlı ilave ederseniz; içindeki yumurta pişer ve hoş olmayan bir görüntü olur.) Bu karışımı tencerenin içine boşaltın.
- On-Onbeş dakika kadar bu şekilde kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
- Tuzunu biraz ılındıktan sonra ilave edin.
- Yağ ve naneyi yakarak servis yapın.
Bu Tarif Çocuklarınızın Hoşuna Gidebilir Unutulmaması ve Her Evde Bence Olması Gereken Tariflerden Bir Tanesidir.
AFiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder