8 Temmuz 2012 Pazar

Özel K.Maraş Tarhana Çorbası




















Tarhana ve Nohut'u Bir Gece Önceden Islatalım.(Yumuşayacak)

Malzeme:

Bir Kaşık Nane
Yarım Kaşık Pul Biber
Özel Kurutulmuş Maraş Tarhanası
Göz Kararı 1 Avuç Nohut
Bir Kaşık Sıvı Yağ
1.5 Litre Su

Yapılışı :

Maraş tarhanası bir buçuk litre suda geceden ıslatılarak bekletilir.Ertesi gün Yumşayınca ateşe alınıp kısık ateşte tarhanalar iyice dağılana kadar pişirilir. Ocaktan alınıp rondo ile iyice pürüsüz olana kadar rondodan geçirilir. Tekrar ocağa alınıp haşlanmış nohutlar ilave ederek bir kere daha kaynatılır.

Çorbaya tuz ilave edilip ocaktan alınır. Ufak bir tavada sıvıyağ kızdırılır ve üzerine kuru nane ilave edilip kavrulur. Naneyi çorbanın üzerine gezdirilip servis edilir..


0 yorum:

Yorum Gönder