3 Temmuz 2012 Salı

PEYNİRLİ LİMONLU KEK













Kek İçin Malzemeler


bir bölü beş paket yulaflı bisküvi
dört yemek kaşığı tereyağı, 50gr krem peynir
dörtyüz ml süt, bir limon
bir bölü üç su bardağı limon suyu
bir çay kaşığı vanilya

Krema için


birbuçuk çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
altı yemek kaşığı limon suyu
bir yumurta ve bir yumurtanın sarısı

bir bölü iki su bardağından az toz şeker
iki yemek kaşığı tereyağı



PEYNİRLİ KEK TARİFİ
Bisküvileri kırıp ufalayın. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp yirmiüç santimlik kalıba yayın. Sıcak fırında on dakika bekletip çıkartın. Krem peyniri mikser yardımıyla yaklaşık sekiz on dakika karıştırın. Sütü ekleyip bir iki dakika daha karıştırın. Limon suyu ve vanilyayı ilave edip hepsini özleşene kadar karıştırın. Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün. En az iki saat buzdolabında bekletin. Limonlu krema için limon kabuğu, limon suyu, yumurta, yumurta sarısı ve şekeri bir kapta karıştırın. Kabı kaynar su dolu başka bir kabın içine yerleştirin ve orta ateşte beş dakika boyunca karıştırarak pişirin. Tereyağı ekleyip yedi dakika daha karıştırın. Kabı ateşten alıp en az yarım saat keki soğutun. Servis yapmadan önce peyniri kekin üzerine yayın. Kek üzerine krema torbası ile kremayı sıkın. Limon dilimi ve nane yaprağı ile süsleyin. Kek servis tabağınıza alın.

0 yorum:

Yorum Gönder