Diyet Yemekleri

Domatesli Kanepeler
























Malzemeler2 paket eti form kepekli bisküvi
3 çorba kaşığı light krem peynir
1 adet büyük domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 adet fesleğen yaprağı
5 dilim hindi salam
10 adet kapari



Hazırlanışı10 Adet Diyet Kanapenin Besin değeri
Domatesi 10 parçaya dilimleyin. Fesleğen yapraklarını ince ince kıyıp, zeytinyağına atın. İyice karıştırıp, birbirlerinin kokusunu almasını sağlayın. Her krakerin üzerine çok ince şekilde light peynir sürün. İkişer ikişer (her bir kanepe dört adet Eti Form Kepekli bisküviden oluşacak) üst üste koyun. Her ikilinin üstüne yarım dilim hindi salamı, onun üstüne de bir dilim domates koyun. Üzerlerine birer kapari yerleştirip, servis yapın.

Enerji (kcal): 478
Protein (gr): 32
Yağ (gram): 34,9
Karbonhidrat (gr): 9,1
Lif (gr): 0,5



Peynirli domates sepeti

















KAÇ KİŞİLİK: 4 
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk 
PİŞME SÜRESİ: dk 

Malzemeler:
12 küçük boy domates
150 gr lor peyniri
2 taze soğan
3-4 dal maydanoz
10 siyah zeytin
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, beyazbiber
Hazırlanışı:
* Domateslerin tepesini kapak şeklinde kesip içini kaşıkla çıkarın. Servis tabağında düz durması için alt kısımlarından da biraz kesin. İçlerine tuz serpip süzülmesi için ters çevirin ve 5 dakika kadar bekletin.
* Taze soğanları temizleyip kıyın. Maydanozun birkaç dalını süsleme için ayırıp kalanını kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.
* Lor peynirini bir kaseye alıp çatalla iyice ezin. Soğan, maydanoz, zeytin, zeytinyağı ve beyazbiber ilave edip karıştırın. Hazırladığınız karışımı domateslerin içine paylaştırıp ayırdığınız maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın.
 
Bu yemeğin 1 porsiyonu 180 kaloridir.  



Kayısılı tart







KAÇ KİŞİLİK: 4 
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk 
PİŞME SÜRESİ: 20 dk 

Malzemeler:
500 gr kayısı
3 yumurta
5 çorba kaşığı süt
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı patates nişastası
1 kahve fincanı tozşeker
Yarım paket kabartma tozu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı light kayısı marmeladı
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
* Kayısıları yıkayıp 7-8 tanesini ayırın. Kalanının çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları derin bir kapta sütle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Tozşeker, un, patates nişastası, doğranmış kayısı, kabartma tozu, limon kabuğu ve tarçını ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını 1 tutam tuz ilavesiyle ayrı bir kapta kar halinde çırpıp karışıma ekleyin.
* Otuz cm çapındaki fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
* Ayırdığınız kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Dilim kayısıları tartın üzerine dekoratif bir şekilde dizin. Bal ile marmeladı bir kapta karıştırıp sıcak tartın ve kayısıların üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
Kayısılı tartın 1 porsiyonu 240 kaloridir.  ,





Patatesli patlıcan sandviç







KAÇ KİŞİLİK: 1 
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk 
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:
  • 2 kalın dilim bostan patlıcanı




  • 1 küçük patates




  • 1 dal dereotu




  • 2 dal semizotu




  • 1 çorba kaşığı soya filizi




  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı




  • Tuz, karabiber
    Hazırlanışı:
    * Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin. 
    * Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın. Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın.
    * Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuz ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın. 
    * 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin. Üzerine püreli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
    Patatesli patlıcan sandviçin 1 porsiyonu 215 kaloridir.



    Mayonez soslu kaparili söğüş et







    KAÇ KİŞİLİK: 
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk 
    PİŞME SÜRESİ: 35 dk 

    Malzemeler:

    400 gr dana but
    2 havuç
    160 gr light konserve tonbalığı
    Yarım su bardağı light mayonez
    1 su bardağı light yoğurt
    Tuz
    2 çorba kaşığı kapari
    2 taze soğan
    2 defneyaprağı
    Birkaç salata yaprağı
    Hazırlanışı:* Havuçları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Havuç, soğan ve defneyaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın.
    * Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin.
    * Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. Salata yaprakları eşliğinde servis yapın.
     
    Bu yemeğin 1 porsiyonu 199 kaloridir. 



    Kaşarpeynirli krep dürüm








    KAÇ KİŞİLİK: 4 
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk 
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk
    Malzemeler:




  • 4 dilim taze kaşarpeyniriı




  • 5 yumurtaı




  • 1 kahve fincanı light sütı




  • 1 çorba kaşığı mısır unuı




  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriı




  • 2 soğanı




  • 2 tatlı kaşığı sıvıyağı




  • 4-5 dal maydanozı




  • Tuz, karabiberı




  • Süsleme için:
  • 4-6 taze soğan sapıı




  • Birkaç nane dalı
    Hazırlanışı:

    * Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.

    * Yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşarpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın.

    * Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin. İki taraflı pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrar ederek krepleri hazırlayın. Her bir krebin içine 3 dilim kaşarpeyniri yerleştirip sarın ve taze soğan sapıyla bağlayın. Nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.

    Bu yemeğin 1 porsiyonu 200 kaloridir.


    Kaparili patlıcan







    KAÇ KİŞİLİK: 4 
    HAZIRLAMA SÜRESİ: dk 
    PİŞME SÜRESİ: dk 

    Malzemeler:
    2 bostanpatlıcanı
    2 soğan
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    3 domates
    1 çorba kaşığı domates salçası
    2 çay bardağı su
    20 yeşil zeytin
    2 çorba kaşığı kapari
    Tuz
    Hazırlanışı:
    * Patlıcanları soyup küp küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletip bol suyla yıkayın ve kurulayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye kesin.
    * Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Domates ve domates salçası ilave edip soteleyin. Patlıcanı ekleyip 2-3 dakika kavurun. Su, kapari, zeytin, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.

    Bu yemeğin 1 porsiyonu 90 kaloridir.




    KALORU YAKMANIN 20 YOLU..


    Kalori yakmanın 20 yolu 

    Sadece hayat tarzınızı değiştirerek güvenli bir şekilde kilo verebilirsiniz. Nasıl mı?
    Özel yiyecekler almadan, pahalı diyet kulüplerine katılmadan sadece hayat tarzınızı değiştirerek güvenli bir şekilde kilo verebilirsiniz.


    1- Kilo almanın en önemli nedenlerinden biri yemek aralarında atıştırmaktır. Atıştıracağınız zamanlarda su için. 

    2- Buzdolabınızı boşaltın. Böylece hem para harcamazsınız hem de sizi atıştırmaya iten neden yok olur. 

    3- Yeterince uyuyun. Böylece, yiyerek alacağınız enerjiyi uyurken toplamış olursunuz. 

    4- Alkol, ekmek ve karbonhidratlardan uzak durun. 

    5- Karanlık ortamlarda bulunmamaya ve akşamları bir saat önceden uyumaya çalışın. Eğer akşam bir şeyler izlemek istiyorsanız. Karanlık değil, aydınlık bir ortamda yapın bunu. 

    6- Mutlaka kahvaltı yapın. Bu size gün içinde harcamanız gereken enerjiyi verecektir ve öğlen yemeğinde çok acıkmayacaksınız. 

    7- Öğün aralarında yeme istedi doğduğunda, sevdiğiniz bir müziği dinleyin. Araştırmalar, müzik dinlediğinizde de sevdiğiniz bir yemeği yediğinizde de beyninizin aynı bölgesi uyarılıyor. 

    8- Ayakta hiçbir şey yemeyin. 

    9- Yeşil çay için. Araştırmalar gösteriyor ki, yeşil çay içmek vücuttaki kalorilerin yakılmasında çok etkili. Günde 3 bardak yeşil çay içmeye çalışın. 

    10- Yediğiniz şeye konsantre olun. Televizyon seyrederken, bir şeyler okurken ya da e-maillerinize cevap verirken yemeyin. 

    11- Dışarı çıkın. Günde en az 20 dakika dışarıda oturmaya ya da yürüyüş yapmaya özen gösterin. Çünkü gün ışığı yeme isteğinizi kontrol etmenize yardımcı oluyor. 

    12- Sağlıklı şeyler yiyin. Dışarıda yemek yediğiniz zaman çocuk mönüsü ya da sossuz salata yiyin. 

    13- Kendinizi çok fazla zorlamayın. Diyet programınızı yaparken 1200 kalorinin altına düşmemeye özen gösterin. 

    14- Bahçe işleriyle uğraşın. 1 saat bahçe işiyle uğraşmak 500 kalori yakmanızı sağlar. 

    15- Asansör kullanmak yerine merdivenden çıkın. 

    16- Ev işi yaparak da kalori yamanız mümkün. Ufak tefek ev işleriyle uğraşın. 

    17- İp atlayın. Bu muhteşem bir egzersizdir ve diğerlerinden daha eğlencelidir. 

    18- Sık ama az yiyin. 

    19- Çikolatayı çok seviyorsanız, her akşam bir parça (küçük tabi ki) çikolata yiyin. 

    20- Kendinizi sıkıntıya sokmayın, her şey beyinde bit



    Açlık karşısında dayanıklı olabilmek

    Açlık karşısında dayanıklı olabilmek

    Özelikle diyete başladığınız zaman, tatlı gıdalara karşı duyulan özlemi bilirsiniz, insanda olağanüstü bir istek uyandırır. Bu isteği bastırmak için size beş öneride bulunacağım:

    · Açlık hissini duyar duymaz hemen bir şeyler atıştırmaya kalkmayın ve on dakika bekleyiniz. Belki bu süre içinde ortaya çıkan o açlık arzusunun önüne geçmiş veya açlık durumunuz herhangi bir gıda almadan da azalmış olacaktır.
    · Bu durumda hemen bir bardak su içiniz. Mideniz dolduğunda doyma refleksi sayesinde açlık hissinizi kandırmış olacaksınız. Mide dolduğu için açlığı daha iyi tolere edebilirsiniz.
    · Yanınızda limon varsa bir dilim kesip suyunu içiniz.İçilen bir dilim limon suyu açlık hissini azaltacaktır.
    · Büyük öğünler yerine daha sık aralıklarla az gıda yiyiniz. Doyma dorumu beyinde kontrol edilen bir merkez sayesinde yapılmaktadır. Ara öğünleri zevk alarak bekleyiniz.

    · Açlık hissinden uzak durmanın diğer bir şekli ise hareket halinde olmaktır. Sadece kalorinin sınırlanması ile olan bir diyet uzun vadede başarılı olamaz. Onun için kalorinin sınırlanmasının yanı sıra aynı zamanda egzersiz yapmak ve hareket halinde olmak bir o kadar önemlidir.
    Hareketlilik paralelinde verilen kilolar kalıcı olarak verilmiş olan kilolardır

                            MUZ DİYETİ....


    Son dönemlerde Japonya’da en hızlı kilo verdiren diyet olarak ünlenen muz diyeti Hitoshi Watanabe tarafından geliştirildi. Sabah Muz Diyeti, süper basit bir program.. Kahvaltı için sadece muz yiyor ve oda sıcaklığında su içiyorsunuz.  Daha sonra öğle, akşam, ara öğünde akşam 8′e kadar sevdiğiniz her şeyi yiyebiliyorsunuz. Dikkat etmeniz gerekenler ise; dondurma, süt ürünleri, alkol, akşam yemeğinden sonra tatlı yememek ve sadece yemeklerle beraber her zaman oda sıcaklığında su tüketmek. Öğleden sonra saat 2-3 gibi tatlı bir atıştırmalığa izin var. Çoğu popüler programda eksik olan egzersize bu programda önem veriliyor. Diyet yapanlara sadece canları egzersiz yapmak istediğinde stressiz, kendilerine uygun bir egzersiz yapmaları öneriliyor.
    Nasıl kilo verdiriyor?
    Hızlı kilo verdiren diyetlerden farklı olarak muz diyeti nasıl yararlı oluyor? Bir teoriye göre muzdaki enzim sindirimi hızlandırarak bağırsaklar tarafından besinlerin daha çabuk emilimini sağlıyor.
    Diğer bir teori de, tokluk hissi veren bir tür lif içeren muzun, yağ yakılmasını hızlandırmasına dayanıyor. Sadece gıdalar soğuk yenildiğinde etkili olan bu lif, muz, patates, tahıllar, kuru baklagillerde de bulunuyor. Muz da iyi olarak değerlendirilen lif muzda 2-4 gr bulunuyor. Muz ayrıca, sağlıklı beslenme ve diyet planlarının çoğunda besleyici olarak yer alıyor.
    Muz diyetinde sonuç ne olur?
    Muz diyetiyle zayıflarken öğlen, akşam, ara öğünler için listeye ihtiyacınız olmaz. Kilo vermek için ihtiyacınız olan şey hareket ve kalori kontrolü yapmak. Sağlıklı kalmak için de sağlıklı besinleri tercih etmelisiniz. Akşam 8′den sonra birşey yememek iyi bir öneri. Ancak unutmamanız gereken şey akşam 8′den sonra yemediğiniz için mucize beklemeniz olur çünkü gün içinde yedikleriniz ve ne kadar kalori yaktığınız önemli. Zayıflamak için ihtiyacınız olanın yediğinizden daha fazlasını yakmak olduğunu unutmayın.






  • 0 yorum:

    Yorum Gönder