Pasta Tarifleri

Jöleli Yaş Pasta












Malzemeler:
1 paket (170 gr) vişne jölesi
1 paket (15 ml) jelatin
3 kap su, kaynamış
10 adet taze veya konserve vişne (reçel de olabilir)
5 yemek kaşığı yogurt
10 adet Petit Beurre bisküvi
Ortası açık kek kalıbı
Hazırlanış:
Önce vişneleri eşit aralıklar ile kalıbın altına yerleştirin.
3 kap kaynamış su ile jöle ve jelatini plastik bir kap içinde eritin.
Bu karışımdan bir kap alıp, yavaşça kalıba, vişnelerin üzerine boşaltın. Dikkatli olun vişnelerin yeri bozulmasın. Buzluğa koyup 15 dakika bekleyin, jöle sertleşsin.
Bir kap daha jöle karışımından alın ve içine 5 yemek kaşığı yoğurt koyup mixer de karıştırın. İkinci kat olarak kalıba yavaşça boşaltın. Tekrar buzlukta 15 dakika sertleşinceye kadar bekletin.
Son kalan bir kap jöle karışımının içine 10 adet pötibör bisküvisini koyup, mixerden geçirin. Ucunu ve son kat olarak yavaş yavaş kalıba boşaltın. Tekrar buzlukta 15 dakika kadar tutarak sertleşmesini bekleyin.
Jöleyi kalıptan çıkarmak için, musluğa sıcak su doldurup, kalıbı içinde 15 saniye tutun. Kenarlarına hafifçe bastırarak kalıptan ayrılmasına yardım edin. Ters çevirerek geniş ve düz bir servis tabağına boşaltın.
Arzu ederseniz ortasını krem şanti ile doldurup servis edebilirsiniz. Özellikle çocuklarınızın çok seveceği bir yaş pasta.



Ballı Yaş Pasta















Malzemelerimiz:
1 paket pötibör bisküvi
1 paket çikolata kreması
2′şer adet muz ve elma
8-10 adet beze
Kiraz şekerlemesi
Hazırlanış:
Bisküviyi elinizle ufalayın. Çikolata kremasından 2 çorba kaşığı ayırıp geri kalanını bisküvi ile karıştırın. Bu karışıma rendelenmiş muz ve elmayı ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Küçük bir kelepçeli kek kalıbının kenarlarını yağlayın. En alta bisküvili karışımı yayın. Üzerine 8 adet ufalanmış bezeyi yerleştirin. En üste de ayırdığınız 2 çorba kaşığı çikolata kremasını koyup spatula ile düzeltin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Kelepçeli kalıptan çıkarın. Kalan 2 adet beze ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip soğuk servis yapın.



Ahududulu Yaş Pasta














Malzemeler:
meyveli rulo kek
tabanı için;
2 paket burçak büsküvi
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
muhallebisi için;
6 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 kilo süt
1 paket toz krem şanti
üzeri için;
hazır ahududulu sos
Ahududu
Hazırlanış:
Büsküvileri ezerek un haline getiriniz sonra eritilmiş yağ ile karıştırıp. Bu karışımı, kelepçeli kalıbın tabanına yayılır. Rulo kek dilimlenip kelepçeli kalıbın kenarlarına dizin. Muhallebi için gerekli olan malzemeler pişirilir ve ılıdıktan sonra içine krem şanti toz halde ilave edilip çırpın. Muhallebi, bisküvilerin üzerine dökülür. Hazır sos da muhallebinin üzerine döküldükten sonra bol ahududu ile süslenir. Servise yakın kelepçeli kalıptan çıkartılıp dilimlenir.*Bu pasta vişneli de çok güzel oluyor. Vişneli yapıldığı zaman hazır sos yerine; bir bardak vişne suyu, bir yemek kaşığı mısır nişastası ve bir yemek kaşığı şekeri pişirilerek hazırlanan sos muhallebinin üzerine dökülür. Üzeri de bol vişneyle süslenir.




Çikolatalı Yaş Pasta















Pasta Hamuru Malzemeleri:
1/2 su bardağı çikolata damlası veya eşdeğerde 100gr. Pasta için kullanılan çikolata
2 büyük yumurta (akı sarısından ayrılmış)
1+ 1/3 su bardağı tozşeker
125gr. (1 çubuk) tereyağı veya margarin
2+ 1/4 su bardağı un
1/2 su bardağı sour cream (veya katı yoğurt)
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı karbonat
(arzuya göre) 1 tatlı kaşığı gülsuyu
1/2 cay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Truffle Kreması Malzemeleri:
2+ 1/2 su bardağı pudra şekeri
1/4 su bardağı çiğ krema
1/2 su bardağı çikolata damlası
6 silme yemek kaşığı (3/4 çubuk) tereyağı veya margarin
Üst Glazur (glaze) için:
1/2 su bardağı çiğ krema
1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı çikolata damlası
Ortasına:
500gr. kadar çilek, arzuya göre keki ıslatmak için süt
Hazırlanış:
Ufak bir sos tenceresinde ocağın en kısık ateşli ayarında sıkça karıştırarak çikolatayı eritin. Altını kapatıp ılınmaya bırakın.
Bir kasede yumurta aklarını kopuk gibi ve kati olana kadar çırpın.
Başka geniş bir kasede yumurta sarıları, seker ve oda ısısındaki tereyağını yüksek hızda mikserle iyice kabarana kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın.
Mikserin hızını azaltıp erimiş çikolatayı, sour cream veya yoğurdu, un, kabartma tozu, karbonat, tuz, 1 bardak su ve gülsuyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
yaklaşık 2 dakika karışana kadar çırptıktan sonra spatula veya büyük bir kaşık yardımı ile kopuk haline getirdiğiniz yumurta akını havasını indirmeden karıştırın.
Kelepçeli kalıbınızı yağlayıp unladıktan sonra hamuru döküp 350F/175C dereceli fırında yaklaşık 45 dakika parmağınızla keke dokunduğunuzda sünger gibi geri gelecek hale gelene kadar pişirin.
Fırından alıp hafifçe ılındıktan sonra gerekirse bıçakla kenarlarından geçip kalıbın kelepçeli yan tarafını çıkarın. Alt kısmini kekten ayırmayın.
Kremayı hazırlayın: Orta büyüklükte bir sos tenceresinde 1/2 su bardağı çikolata damlasını çok kısık ateşte spatula veya kasıkla sürekli karıştırarak eritin. hafifçe ılındıktan sonra kasık yardımı ile pudra sekerini, yağı ve 1/4 su bardağı çiğ kremayı ilave edip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırıp kremanızı hazır hale getirin.
Glazur için: Yine sos tenceresinde çok kısık ateşte çiğ kremayı ve çikolata damlalarını çikolata edilip sos biraz katılaşana kadar karıştırın. Sosu kullanana kadar ilik tutmaya özen gösterin.
Pastanın Bir araya getirilmesi:
Kekinizi tırtıllı bıçakla iki kere enlemesine kesip uç parça elde edin. Daha sonradan pastayı servis tabağına aktarabilmek için kelepçeli kek kalıbının tabanını çıkarmadan başka bir tepsi üstünde duran tel ızgaranın üstüne pastanın alt parçasını yerleştirin.(tepsi üstüne yerleştirilmiş ızgara sayesinde kekten akan fazla Glazur tepsiye geçecek ve yeniden kullanabileceksiniz)
(İsterseniz bu aşamada keklerinizi fırça yardımıyla sütle biraz ıslatabilirsiniz.) Hazırladığınız Truffle kremasından bir miktar üstüne sürüp bıçakla veya spatula ile yayın. Üstlerine çok kalın olmaması için ortadan ikiye enlemesine kesilmiş çilekleri fazla doldurmadan aralıklı dizin.
Üstüne ikinci kat keki koyup aynı işlemi tekrarlayın. (Bu aşamada isterseniz truffle kremadan 1/2 su bardağı kadar ayırıp üstüne torba ve yıldız uç ile süs yapmak için ayırabilirsiniz. Fotoğrafta kullanılmadı.)
Kalan kekide düzgünce krema ve çileklerin üzerine yerleştirdikten sonra ılık halde duran glazürünüzü tencereden kekin ortasına döküp genişçe bir bıçak yardımı ile (veya asıl olarak pastacıların kullandığı düzeltme spatulası ile) sosu kekin her tarafına yayın. Aşağı akan kısımlarıda yine bıçakla kenarlara sürerek pastayı tamamen sosla kaplayın. Bu işlemi yaparken mümkün olduğunca elinizi çabuk tutup sos katılaşmadan düzgün bir yüzey elde ettikten sonra daha fazla sosla oynamayın.
çilek yarımları ile pastanın kenarlarını süsleyin. Ayırdıysanız Truffle kremayı sıkma torbasına koyup çileklerin arasına sıkıp süsleyin.
Buzdolabında minimum 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Eğer kelepçeli kek kalıbınız yoksa normal yuvarlak kek kalıbınızı yağlayıp unladıktan sonra keki pişirin. Ilıdıktan sonra yine üç parçaya kesin. Kalınca bir kartondan kekinizle aynı büyüklükte bir yuvarlak kesip kartonu alüminyum folyo ile kaplayın. Kekin ilk taban parçasını bu kalıba yerleştirdikten sonra tel ızgaraya koyup diğer işlemlere devam edin.



Kestaneli Yaş Pasta















Malzemeler:
Pandispanya hamuru
1 su bardağı kestane şekeri
2 paket kremşanti
1.5 su bardağı süt
250 gr kestane
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı tozşeker
Toz antepfıstığı
Hazırlanışı:
Pandispanya hamurunu hazırladım. Yağlı kağıt serili baton pasta kalıbına aktardım 180 derecede ayarlı fırınımda pişirdim. Enine 3 eşit parçaya böldüm. Kremşantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırptım. Keklerin arasına kremşanti sürüp küçük parçalara ayrılmış kestane şekerlerini serpiştirdim. Baton şeklindeki pastayı 5′e böldüm dikkat edin acele etmeyiniz.
Her bir parçanın üzerini ve kenarlarını kremşanti ile kapladım. Kestaneyi haşlayıp kabuğunu soyun, iri parçalara ayırıp su ve şeker ile 10 dakika pişirip suyunu süzün. Bunu pastanın kenarlarına yapıştırın Üzerini kestane şekeri ve toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.afiyet bal şeker olsun.


AŞK PASTASI








Malzemeler:
Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
9-10 yemek kaşığı su
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
Krema:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
Sos:
1 poşet Dr. Oetker Meyveli Sos
2 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Cevizleri ilave edip 1 dakika daha çırpın. Yağlı kağıt serilmiş 25×25 cm ölçülerindeki kare tepsiye ve küçük kalp kalıba paylaştırıp pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Soğutup her ikisini de enlemesine ikiye kesin.
Dolgu: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Bu şantiden süslemek için 1 su bardağı ayırıp kalanının içine çatalla ezdiğiniz muzu ilave edin ve iyice karıştırın. Kare patın üzerine muzlu dolgunun 2/3’ünü sürün ve ikinci kare patı kapatın.
Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın. Bir miktarıyla kare pastanın üzerini kaplayın. Kalp şeklindeki pata kalan muzlu krem şantiyi sürüp üzerine ikinci patı kapatın. Kare pastanın üzerine yerleştirip kalan pasta kremasıyla kaplayın.
Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın. Ayırdığınız krem şantinin içine 2 yemek kaşığı koyup iyice çırpın ve pastayı süsleyin. Kalan sosu kalbin üzerine yayın.

0 yorum:

Yorum Gönder