Tatlı Tarifleri

Dukan Dondurması (Kakaolu & Kahveli)














Malzemeler:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nescafe
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yağı azaltılmış kakao
1 yemek kaşığı light süt tozu
Yapılışı:
1- Yumurta sarısı, tatlandırıcı, nescafe, kakao, süt tozu ve sütü teflon bir tencereye alıp iyice çırpın.
2- Tencereyi ocağa alıp kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
3-Kaynama noktasına gelen karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
4- Oda sıcaklığına gelen karışımınızı çalıştırdığınız dondurma makinenize yavaş yavaş ekleyin.
5- Dondurma kıvamını alınca bir kaba alıp dondurucuda 30-40 dakika kadar bekletin.
6- Dondurma kaşığı ile kuplara paylaştırıp servis yapın.




Kupta Muhallebili Kadayıf














Malzemeler:
200 gr tel kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağı
toz antepfıstığı
Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
5 yemek kaşığı pirinç unu
Servis için kup başına 1 top Carte d’Or Classic Limon, Karadut, Vanilya
Yapılışı:
1- Kadayıfı dondurucuya alıp sertleşmesini sağlayın ve elinizle kırın. İsterseniz keskin bir bıçak yardımıyla da doğrayabilirsiniz.
2- Tereyağını teflon bir tencereye alın. Üzerine kırık kadayıfları ilave edip orta ateşte renk alıncaya kadar kavurun, antepfıstığını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
3- Tüm muhallebi malzemesini tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
4- Kenara aldığınız kadayıfların yarısını kuplara paylaştırın ve üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi eşit şekilde paylaştırın.
5- Kalan kadayıfları eşit şekilde muhallebilerin üzerine serpiştirin. Tatlıyı oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgahta oda sıcaklığına geldikten sonra 2 saat kadar buzdolabından dinlendirin.
6- Dondurma ile servis yapın.


Dondurmalı Fındıkpare















Malzemeler:
Yarım paket margarin (125 gr)
1 Litre süt
1 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için: tarçın ve file badem
Dilim başına: 1 top Carte d’Or Classic Antep fıstık Bitter Çikolata Karamel Parçalı Kaymak
Yapılışı:
1- Geniş bir tencerede margarini eritin. Eriyen margarinin üzerine unu ekleyin, kısık ateşte 2 dakika unun rengi koyulaştırmadan kokusu çıkana kadar kavurun.
2- 1 litre sütü azar azar ve unu karıştırarak tencereye ilave edin. Tüm sütü ekledikten sonra içine şekerin tamamını ekleyin ve karıştırın.
3- Tatlı koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve mikserle daha koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
4- Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra 1-2 dakika daha yüksek devirde karıştırın ve borcama dökün.
5- Tatlı soğuyunca tarçın ve file badem ile süsleyin.
6- 1 gece dinlendirdiğiniz tatlınızı dilimleyin ve dilim başına 1 top dondurma ile servis yapın.



Ev Yapımı Kayısılı&Şeftalili Dondurma


















Malzemeler:
250 gr şeftali & kayısı püresi (taze meyveler kullanarak oranı istediğiniz gibi ayarlayın)
75 gr toz şeker
3 adet yumurta sarısı
250 ml süt
120 ml krema
6 adet kuru kayısı
Yapılışı:
1- Kayısı ve şeftalinin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp blenderden geçirin.
2- Krema ve sütü sos tenceresine alıp kısık ateşte karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın.
3- Yumurta sarılarını ve toz şekeri mikserde beyazlaşıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız sütlü karışımı azar azar bu karışıma karıştırarak ekleyin. (azar azar eklememizin sebebi yumurta sarılarının bir anda pişip topaklanmasını istemememiz)
4- Süt ile karıştırdığımız çırpılmış yumurta sarılarını tekrar sos tenceresine alın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
5- Ocaktan aldığınız karışıma şeftali & kayısı püresini ekleyip iyice çırpın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
6- Karışım soğurken kuru kayısıları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve kenara alın.
7- Dondurma makinenizi çalıştırın. Oda sıcaklığına gelen kayısılı şeftalili karışımı içine aktarıp 20 dakika kadar kıvam almasını bekleyin.
8- Kıvam alan dondurmanıza kuru kayısı parçalarını ekleyip 5 dakika daha karıştırın.
9- Çikolatalı sos ile servis yapın.



Un Helvası (Cevizli)
















Malzemeler:
1 paket margarin (250 gr)
2 su bardağı un
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 su bardağı ceviz
Üzeri için: Tarçın
Yapılışı:
1- 2,5 su bardağı suyu kaynatın. Orta boy teflon bir tencerenin içinde 1 paket margarini eritin.
2- Eriyen margarine un eklenerek unun kokusu çıkıncaya kadar tahta kaşıkla kavurun.
3- Kokusu çıkan una şekeri ve cevizi ekleyip kavurmaya devam edin. Un tamamen toparlanınca kaynattığınız suyu ekleyip 2-3 dakika daha hızlıca karıştırın.
4- Helva tencereden tamamen kurtulup toplanınca ocağın altını söndürün ve üzerine bir bez örterek tencerenin kapağını kapatın.
5- 15 dakika kadar demlenen helvayı istediğiniz gibi şekillendirerek servis yapın.




Dondurmalı Mozaik Pasta
















Malzemeler:
2 Paket Bisküvi
Yarım paket Margarin (125 gr)
Yarım Su Bardağı Süt
4 Yemek Kaşığı Kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı Carte d’Or Classic Sütlü Çikolatalı Dondurma (150 gr)
İsteğe göre ceviz ya da fındık
Dilim başına 1 top Carte d’Or Classic Kaymaklı
Süslemek için: Carte d’Or Çikolatalı Sos
Yapılışı:
1- Teflon bir tencere ya da sosluk içinde margarini eritin, sütü, kakaoyu ve şekeri ekleyerek karıştırarak kaynatın.
2- Kaynayan süte 1 su bardağı Carte d’Or Classic Sütlü Çikolatalı- ekleyin ve ocaktan alın. Karıştırarak sosu soğutun.
3- Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırın ve dondurmalı sosu bisküvilerin üzerine dökün. Tüm sosu bisküvi ile karıştırın.
4- Varsa kare bir kalıba yoksa mutfak tezgahınıza streç film serin ve bisküvili karışımınız streçin üzerine dökün.
5- Sonrasında pastanın üzerinde folyo ile kaplayarak derin dondurucunuza yerleştirin.
6- 2 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra streçten çıkarın ve dilimleyin. 1 top Carte d’Or Classic Kaymaklı dondurma ile servis yapın.
7- İsteğe göre üzerini süslemek için Carte d’Or Çikolatalı Sos kullanabilirsiniz.





0 yorum:

Yorum Gönder