10 Temmuz 2012 Salı

Acılı Ezme
















Acılı Ezme Tarifi:

Malzemeler

Bir Diş Sarımsak
Bir Tutam Maydanoz ve Dere Otu
Bir Çay Kaşığı Nane
İki Adet Kuru Soğan
İki Adet Domates
İki Adet Yeşil Biber
Bir Yemek Kaşığı Biber Salçası
Bir Çay Kaşığı Kekik
Tuz, Karabiber, Pul biber, Limon suyu, Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Soğanı,dereotunu,taze naneyi,maydanoz ve biberi rondoda karıştırın.Ardından süzgece bırakıp suyunu süzün malzemelerin.Domateslerin kabuklarını soyup yine rondoda parçalayın tüm malzemeleri karıştırıp,üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin.Kaselere bırakıp servis yapın afiyet olsun


Gerçekten Çok Güzel Bir Meze Et ürünlerinin Yanında Çok İyi Giden Bir Meze Örnek Olarak Adana Urfa Dürüm Yada Porsyon Yiyorsanız Yanında Mutlaka Olması Gereken Mezelerden Tavuk ile Hiç Denemedim Ama Denemenizde Fayda var..

Diğer Tarifler İçin Bizleri Takip Etmeye Devam Edin

0 yorum:

Yorum Gönder