3 Temmuz 2012 Salı

Islak Kek II












Hemen herkesin severek yediği keklerden biri olan ıslak kek sosunda hijyenik olmayan çiğ yumurta barındırdığı zaman özellikle çocuk, hamile veya yaşlılarda hastalık oluşturma ihtimali artıyor. Bu tarifi karışımdan ayrılan sosta çiğ yumurta olmadığından sizler için özellikle seçtik


Malzemeler
bir buçuk su bardağı tozşeker
bir su bardağından az mısırözü yağı
bir buçuk su bardağı süt
dört adet yumurta
üç tepeleme yemek kaşığı kakao
bir vanilya
bir kabartma tozu
iki buçuk su bardağı un



Yapılışı
Geniş karıştırma kabınıza tozşekeri, yağı, sütü koyup kakaoyu içine eleyin ve mikserle karışana kadar çırpın. Bu karışımdan bir buçuk su bardağı dolusu ayırın.
Kalan sıvılara yumurtaları tek tek kırıp mikserle çırparak yedirin.
Üzerine unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyip düşük devirde çırpıp karıştırın.
Yağlamış ve unlanmış dikdörtgen tepsiye keki döküp önceden ısıtılmış yüzyetmiş C dereceli fırında kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirip fırından alın.
Hemen ayırdığınız karışımı dibe çöken şeker varsa tekrar kaşıkla karıştırıp kekin her tarafına gelecek şekilde dökün.

0 yorum:

Yorum Gönder