3 Temmuz 2012 Salı

Ahududulu Yaş Pasta

Ahududulu Yaş Pasta














Malzemeler:
meyveli rulo kek
tabanı için;
iki paket burçak büsküvi
iki yemek kaşığı margarin veya tereyağ
muhallebisi için;
altı yemek kaşığı un
on yemek kaşığı şeker
bir yumurta
bir paket vanilya
bir kilo süt
bir paket toz krem şanti

üzeri için;
hazır ahududulu sos
Ahududu
Hazırlanış:
Büsküvileri ezerek un haline getiriniz sonra eritilmiş yağ ile karıştırıp. Bu karışımı, kelepçeli kalıbın tabanına yayılır. Rulo kek dilimlenip kelepçeli kalıbın kenarlarına dizin. Muhallebi için gerekli olan malzemeler pişirilir ve ılıdıktan sonra içine krem şanti toz halde ilave edilip çırpın. Muhallebi, bisküvilerin üzerine dökülür. Hazır sos da muhallebinin üzerine döküldükten sonra bol ahududu ile süslenir. Servise yakın kelepçeli kalıptan çıkartılıp dilimlenir.*Bu pasta vişneli de çok güzel oluyor. Vişneli yapıldığı zaman hazır sos yerine; bir bardak vişne suyu, bir yemek kaşığı mısır nişastası ve bir yemek kaşığı şekeri pişirilerek hazırlanan sos muhallebinin üzerine dökülür. Üzeri de bol vişneyle süslenir.

0 yorum:

Yorum Gönder