Kuş üzümlü tarçınlı et
Malzemeler ( 4 kişilik ):
Beşyüz gram kuzu eti
Bir adet soğan
Üç diş sarımsak
İki çorba kaşığı tereyağı
İki çorba kaşığı salça
Bir adet kırmızıbiber
İki adet domates
Tuz, karabiber, köri
Bir çorba kaşığı kuş üzümü
Bir su bardağı sıcak su
Bir çorba kaşığı un
Yapılışı:
Kuzu etlerini istediğiniz büyüklükte doğrayın. Tencereye koyup suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş sarımsak, tereyağı ilave edip Üç dakika kadar kavurun. Üzerine un ve salçayı da ekleyip sıcak suyunu verin, Onbeş dakika kadar kapağı olarak pişirin. Kırmızıbiberi ve domatesi de küp seklinde doğrayıp tencereye ilave edin. Suyunu çeken yemeğin üzerine baharatları ve kuş üzümünü de ekleyin, Beş dakika daha pişirip karıştırın. Servis tabağında, başka bir tabağa alıp ters çevirerek sunulabilir. Yanında patates püresi ya da bol salata ile ikram edebilirsiniz.
Paylaş
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder