3 Temmuz 2012 Salı

Terbiyeli biftek

Terbiyeli biftek








Malzemeler ( İki kişilik ):

İki adet biftek ya da antrkot
Bir çorba kaşığı yoğurt
Üç çorba kaşığı zeytinyağı
Bir adet soğanın suyu
İki diş sarımsak
Bir su bardağı süt


Yapılışı:

Terbiyeli Biftek için ..
Derin bir kabın içine soğanın suyunu çıkarıp koyun. Üzerine etleri, yoğurdu ve zeytinyağını da ekleyip elinizle etleri ovalayın. Son olarak sütü ve ezilmiş sarımsakları ekleyip üzerini kapatıp buzdolabında bir gece kadar bekletin. Dört-Beş saat de yeterli olacaktır. Sabah işe giderken hazırlarsanız akşam geldiğinizde ziyafet etiniz hazır demektir. Pişireceğiniz zaman etleri terbiyesinden sıyırın. Yağsız bir tavada ya da fırının ızgarasında iki yüzünü de pişirip İki dakika dinlenmeye aldıktan sonra servis yapmalısınız. Hemen servis yaparsanız etin içindeki lezzetli suyu yok olacaktır. Bu arada yanına haşlanmış mevsim sebzeleri ve fırında pişmiş patates dilimleri çok yakışıyor benden söylemesi.

Bu Tarifimizde Biftek Yapımını Anlattık Umarım Faydalı Olmuştur. Afiyet Olsun

Buraya Tıklayarak Diğer Yemek,Tatlı,Pasta, Tariflerine Ulaşabilirsiniz


Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder