3 Temmuz 2012 Salı

DONDURMALI PASTA










Serin yaz aylarında dondurma servisi için farklı bir alternatif. İstediğiniz çeşit hazır dondurmalarla kendi çeşitlerinizi oluşturabilirsiniz.




Malzemeler
Kelepçeli kek kalıbı veya pasta halkası (şekil vermek için)
Vanilyalı dondurma
Çilekli dondurma
Tabanı için:
bir buçuk paket yulaflı biskuvi
üç dört yemek kaşığı tereyağı
bir yemek kaşığı kakao
iki yemek kaşığı pudra şekeri

süslemek için:
damla çikolata, ceviz vs.




Yapılışı
Taban için gerekli malzemeleri robottan geçirerek hafif ıslak ve birleşebilecek hale getirin. Çok kuru olursa biraz daha katıyağ ilave edin.
Kelepçeli kalıbınıza döküp bastırarak eşit kalınlıkta bir taban oluşturun. Buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın.
Dondurmanız çok sert ise şekil alabilmesi için yaklaşık on dakika önceden çıkarın.
Hazırladığınız tabana kalın bir kat oluşturacak şekilde kaşıkla dondurma koyup düzeltin ve tekrar donması için buzluğa alın.
Çilekli dondurmadan bir tabaka veya bölüm bölüm koyup tekrar erimemesi için buzdolabında bekletin.
En son tekrar vanilyalı dondurmadan bir kat oluşturup iyice donması için buzluğa kaldırın.
Sertleştikten sonra ıslak bir bıçakla kenarlardan sıyırıp kelepçeyi çıkartın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapın

0 yorum:

Yorum Gönder