3 Temmuz 2012 Salı

Havuçlu Kek







Malzemeler
dört Adet Yumurta
bir Su Bardağı Sıvı Yağ
iki Su Bardağı Şeker
üç Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
ikibuçuk Su Bardağı Un
bir Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
bir Adet Limon Kabuğu Rendesi
iki Tatlı Kaşığı Tarçın
bir Paket Kabartma Tozu
bir Paket Vanilya

Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekleyerek çok az daha karıştırın.
Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve yüzseksen derecede yaklaşık elli dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder