5 Temmuz 2012 Perşembe

Cevizli Çörek

CEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ












Malzeme Listesi :

Üç Buçuk Su Bardağı Un
Yarım Paket Maya
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Bir Adet Yumurta
Bir Çay Bardağı Yoğurt
İki Çorba Kaşığı Toz Şeker

İç Harcı İçin :

BirBuçuk Su Bardağı Ceviz
İki Çorba Kaşığı Tereyağ
Bir Çay Kaşığı Tarçın
Bir Çay Bardağı Toz Şeker

Üzeri İçin :

Pudra Şekeri
Tarçın(İsteğe Göre)

Hazırlanışı :

Sıvıyağ Yumurta Şeker Yoğurt ve Maya'yı Karıştırma Kabına Koyup Çırpma Teli İle Karıştırıyoruz.Karştırma İşlemi Sürerken Unu Döküyoruz

Biraz Su Ekleyip Yumuşak Kıvamda Bir Hamur Yoğuruyoruz.Mayalanması İçin Yarım Saat Dinlendiriyoruz.Mayalanan Hamuru Merdana Yardımı ile Bir Santim Kalınlığında Uzun Bir Şekilde Açıyoruz.

Hamurun Üzerine Erimiş Tereyağı Sürüyoruz.Üzerine Toz Ceviz Tarçın(İsteğe Göre) ve Toz Şekeri Serpiyoruz. İki Parmak Kalınlığında Dilimliyoruz

Yağlanmış Tepsiye Dizip Üzerlerine Biraz Bastırıyoruz.Biraz Daha Mayalandırdıktan Sonra Önceden Isıtılmış YüzDoksan(190) Derece Fırında Pişiriyoruz Fırından Çıktıktan Sonra Soğuması İçin Bekletiyoruz.

Servis Tabağını Alıp Üzerine Pudra Şeker , Tarçın(İsteğe Göre) Serptikten Sonra Servis Ediyoruz.

Bu Tarifi Bütün Bayanlara Tavsiye Ederim Oğlunuz Yada Kızınız veya Eşiniz Bu Tarife Çok Bayılıcaklar Şahsen Bu Tarif Bizim Mutfakta Yapıldığı An 10 Tepsi Olsa Yerim Diyorum Kendi Kendime :)

Buraya Tıklayarak Diğer Yemek,Tatlı,Pasta, Tariflerine Ulaşabilirsiniz



0 yorum:

Yorum Gönder