Kaparili patlıcan
KAÇ KİŞİLİK: Dört
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:
iki bostanpatlıcanı
iki soğan
iki çorba kaşığı zeytinyağı
üç domates
bir çorba kaşığı domates salçası
iki çay bardağı su
yirmi yeşil zeytin
iki çorba kaşığı kapari
Tuz
Hazırlanışı:
* Patlıcanları soyup küp küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda onbeş dakika bekletip bol suyla yıkayın ve kurulayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye kesin.
* Patlıcanları soyup küp küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda onbeş dakika bekletip bol suyla yıkayın ve kurulayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye kesin.
* Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Domates ve domates salçası ilave edip soteleyin. Patlıcanı ekleyip iki üç dakika kavurun. Su, kapari, zeytin, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.
Bu yemeğin bir porsiyonu DOKSAN kaloridir.
Bu yemeğin bir porsiyonu DOKSAN kaloridir.
0 yorum:
Yorum Gönder