3 Temmuz 2012 Salı

Kaparili patlıcan



  • Kaparili patlıcan





    KAÇ KİŞİLİK: Dört
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
    PİŞME SÜRESİ: 15 dk


    Malzemeler:
    iki bostanpatlıcanı
    iki soğan
    iki çorba kaşığı zeytinyağı
    üç domates
    bir çorba kaşığı domates salçası
    iki çay bardağı su
    yirmi yeşil zeytin
    iki çorba kaşığı kapari
    Tuz
    Hazırlanışı:
    * Patlıcanları soyup küp küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda onbeş dakika bekletip bol suyla yıkayın ve kurulayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye kesin.
    * Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Domates ve domates salçası ilave edip soteleyin. Patlıcanı ekleyip iki üç dakika kavurun. Su, kapari, zeytin, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.

    Bu yemeğin bir porsiyonu DOKSAN kaloridir.


  • 0 yorum:

    Yorum Gönder