3 Temmuz 2012 Salı

ALACALI KEK












Malzemeler
Beş yumurta
Bir su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
Bir su bardağı yoğurt (veya süt)
yarım su bardağı ceviz içi
Bir limonun kabuğu
Üç su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
İki yemek kaşığı kakao


ALACALI KEK TARİFİ
Yumurtayı şekerle yoğurt kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Sırayla sıvı yağı, yoğurdu ceviz içini ve limon kabuğunu ekleyin. Ardından unu eleyerek ilave edin üzerine kabarma tozunu da döktükten sonra çok fazla karıştırmadan çırpın. Yağladıgınız kalıba ilk olarak kek hamurunun yarısını dökün. Hamurun kalan yarısına da kakaoyu ilave edin. Kalıptaki diğer beyaz kek hamurunun üstüne dökün. Çatalla dairesel hareketler yaparak şekiller verin. Yüzyetmişbeş derece fırında Kırkbeş dakika pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder