3 Temmuz 2012 Salı

FINDIKLI PATATESLİ KEK












Malzemeler
Dörtyüz gram patates
YüzYirmiBeş gram margarin
Bir su bardağı tozşeker
Beş adet yumurta
İkiyüz gram kıyılmış fındık
Yarım su bardağı irmik
Bir paket kabartma tozu

Üzerine:
Bir paket krem şanti
Bir su bardağı süt
Fındık


PATATESLİ KEK TARİFİ TARİFİ
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Margarin ve tozşekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üzerine yumurtaları ilave edip karıştırın. Daha sonra fındık, rendelenmiş patates, irmik ve kabartma tozunu ilave edin. Karışımı yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış İkiyüz derece fırında kırk dakika pişirin. Soğutup servis tabağına alın. Krem şantiyi soğuk sütle çırpın. Bir krema torbasına doldurup kekin üzerine sıkın. Fındıkla süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder